La data de 26 martie 2017 în Coşniţa a fost desfăşurat ediţia a X-a a turneului comemorativ la tenis de masă în memoria lui Nicolae Sotnicenco.

Devenind deja o tradiţie, turneul a avut ca scop de a promova valorile patriotice prin acțiuni educativ-sportive în comun cu locuitorii din diferite localităţi ale raionului Dubăsari. Anul curent la turneul dat au participat 9 echipe care au reprezentat diverse localităţi, asociaţii, instituţii sau grupuri: veterani ai războiului de pe Nistru din 1992, veterani ai războiului din Afganistan, satul Pîrîta, Consiliul Raional Dubăsari ,primăria Doroţcaia, satul Molovata Nouă, or. Chișinău, Batalionul Nr.3 Infanterie Independent al F.M.P și L.T.”Ion Creangă” din s. Coșnița.

Partea solemnă de deschidere a turneului a fost prezentată de către dl V.Diordiţa. A avut loc intonarea imnului Republicii Moldova şi anunțarea unui minut de reculegere în memoria eroului Nicolae Sotnicenco, fiind decedat la data de 14 martie 1992 în platoul Coşniţa pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova.

Turneul comemorativ a dat dovadă de nivelul bine pregătit a fiecărui participant în parte. Pe parcursul întregului turneu, competiţiile au fost arbitrate de către colegiul de arbitri de talie internațională de la școala sportivă de tenis din or. Dubăsari – director Valeriu Grosu. Fiecare arbitru a dat dovadă de obiectivitate, responsabilitate şi cunoştinţe profunde la proba dată.  Cu maximum dorinţă de a deveni învingători  echipele au demonstrat un joc de excepție. Evaluarea meciurilor s-a disputat în 2 grupe.

Rezultatele în clasamentul general pe echipe ne-au prezentat următoarele succese:

Locul I – Molovata Nouă în componenţa primei palete-Dementiev Serghei şi a doua paletă –Oprea Vasilii.

Locul II–primăria Doroţcaia în componenţa primei palete–Postolachi Vadim şi a doua paletă–Nesterov Nicolae.

Locul III–Consiliul Raional în componenţa primei palete –Iavița Mihai şi a doua paletă –Nagalisov Vasile.

Clasamentul individual ne-a bucurat cu următoarele rezultate:

Pe locul I s-a plasat dl. Dimentiev Serghei (s.Molovata Nouă)

locul II–Iavița Mihai(Consiliul Raional)

locul III–Căprianu Aureliu (or.Chişinău)

Echipei plasate pe locul I i-a fost decernată cu Cupa transmisibilă a turneului care este transmisă din an în an. La fel echipelor învingătoare au fost menţionate cu cupe individuale şi medalii.

În contextul desfășurării celei de-a X-a ediții a turneului, primarul comunei Coșnița, dl. Alexei Gafeli a ținut să aducă mulțumiri tuturor persoanelor și instituțiilor care pe parcursul anilor au ajutat la organizarea acțiunii date, accentuînd aportul considerabil al Asociației Veteranilor războiului de pe Nistru din 1992, Consiliului Raional Dubăsari și Școlii sportive raionale. Un rol aparte în acest sens l-a avut Școala sportivă specializată la tenis de masă din or. Dubăsari, în persoana dlui. Valeriu Grosu, antrenor emerit al Republicii Moldova, căruia primarul comunei i-a înmînat o mențiune de recunoștință în semn de înaltă apreciere a dedicației și sprijinului acordat pentru buna organizare și desfășurare a turneului comemorativ în memoria lui Nicolae Sotnicenco.

Silvia Manolii

Specialist în domeniul tineret şi sport

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend